Wednesday, June 30, 2010

MOUSE

Assalammualaikum !
Sebenarnya saya lagi tidak berapa sihat .
Mungkin sebab saya selalu tidur lewat sejak akhir-akhir ini .
Lepas tu kena kepala kena hujan lagi . sakit kepala !
Tak mengantuk kali ? erm . Malam tadi hujan lebat !
Tapi nak ikut jugak pegi Mines . Ma Ina nk beli laptop :)
Laptop Ma cantik sgt . Terbaru dari Acer . Cemburu !
Dan , saya beli mouse untuk diri saya . haha .
Sangat kecil macam telur . Rasanya bekas dia lagi besar . hahah .



Kecil kan ? RM23 .
RM19 punya lagi besar . hahah .
pelik lah kedai ni . kecil jual mahal . besar jual murah xD

Kepada teman-teman kolej ,
Sem 3 nanti buat elok-elok ok !
Report jangan lupa buat tau . kerja elok-elok !

Kepada KLCC ,
I'm BACK soon !
TSK drawing . FULLSTOP !


BYE !

Tuesday, June 29, 2010

DEACTIVE

Berita Ringkas .

FB saya telah saya DEACTIVE sejak sekian lama .
Sedang saya melihat FB teman-teman , saya terlihat ini .




nampak tak bulatan merah tu ?
yang pasti itu ialah FB saya . Faizah Azmi .
Tapi yang pelik , bagaimana boleh ada gambar disitu ?
Setahu saya apabila kita nyah-aktif , sume ada hilang .
Tapi ini ? pelik !

sekali lagi , buat masa sekarang saya
DEACTIVE FB FAIZAH AZMI .
HARAP MAKLUM :)

Monday, June 28, 2010

malas

Bila result nak keluar ni ?
Kolej lembab betul nak release result .
Kat wall cakap harini , tp takde pon !
Main-mainlah buat kerja .
Aku saman gak kolej ni !!

Buat kerja elok-elok lah .
Kerajaan dah bagi kerja , buat main-main pulak .
Naik gaji nak , naik pangkat nak tpi kerja MALAS !
Fedap aku dengan orang macam ni .
Assalammualaikum .
Sedang saya bertwitter dan menonton tv ,
saya terlihat muka adik perempuan Lindsay Lohan ni iras-iras siapa ?
nah ! muka Ali Lohan ni iras-iras Nur Syafina Musa :)
Teman baik saya . Dua-dua punya hobi yang sama .
Menyanyi . Lalalalala . Do Re Mi Fa So La Ti Do ♫
Hahahahhahahahah !



Pina Musa


Ali Lohan


Jam menunjukkan sudah pukul 12.53 minit pagi .
Saya masih lagi bertwitter , bersembang dengan pieqa , berblog dan menonton tv .
Wah banyak saya buat dalam 1 masa :)
Dalam masa yang sama , saya terfikirkan sesuatu .
Warna apa yang sesuai untuk bilik tido saya ?
Awak boleh tolong saya ? oh TOLONG !
Ini antara warna yang menjadi pilihan saya .






Saya suka warna ni . NAK !


*
*
*
*
*

Saya suka mencari wajah-wajah seiras :)
Hhahahha tkde kerja namanya :p
post saya paling panjang rasanya .
Dan pagi keputusan semesta 2 keluar .
Berdebar-debar dada ini . Hahahah .

Sunday, June 27, 2010

BFF ♥


Assalammualaikum :)
Saya baru saja pulang dari Sunway dan Warisan .
Makan ketiaw di Warisan . Sedap dan terimas AC !
Pegi Sunway mencari pakaian untuk Pina .
Esok dia ada pertandingan nyanyian di PTPL .
Beb , semoga berjaya esok !

Sekarang nak cerita masa makan tadi .
Ac dan Pina beli makanan dan minuman .
Selepas makan , Ac beli Roti John pula . aik ? lapar lagi ? :p
Sambil-sambil berborak , Ac dgn Pina macam ada SESUATU !
erghh ! apakah itu ?
*******************
Rantai BFF !!
oh Terima Kasih Pina :) *nw Im wearing the necklace*
Aku Sayang Kau Ketat-Ketat !



Saturday, June 26, 2010

bagi tajuk please ?

Assalammualaikum .
Saya kembali berbicara bersama anda .
Saya tidak mempunyai perasaan lagi untuk taip pasl
entri harini . bosan kali ?
bengang + marah + tension + etc .(alamak!)

Apa anda rasa jika hidup kita tiada warna ?
bosan bukan ? nahh ! sama jugak jika kita tidak
punya perasaan . Haiwan juga punya perasaan .
grrrr ! tapi hidup harus diteruskan .
(tak rasa mcm Faizah tgh merepek ke?) haha :)
Ini berlaku bila kita sedang bosan .

Penting !
Saya sudah punya kredit :)



Lihat tu ↑↑↑
rantai kunci Helang . Saya beli ketika di Langkawi .
Motif ?
Yang elok rupanya , saya punya .
Yang patah sayapnya , Muhammad Faizikri Azmi yang punya .
Lihat ! Betapa ganasnya adikku xD
Rantai ni sudah saya berikan kepada teman-teman rapat ,
termasuk DIA .
Maaf kepada awak . Sebab saya terlupa kepada awak .
Insyaallah jika saya berkesempatan pergi lagi ,
saya janji saya tidak lupa akan awak !
Jangan Risau :)

Wednesday, June 23, 2010

miss .


Hey Dude ,
Im Not Angry With You But If You Still Love Her ,
Just Tell Her What You Feel .
If Not , Find Someone Else ok ?

I Know You Love Her but .
Dont Make Something Stupid ok ?
Tc Urself :)

penting !

Orentasi Animasi 2010

Bengkel Papan Cerita / Storyboard

Makan Tengahari bersama Animasi 2A



Assalammualaikum .
Wah dengar cerita yang keputusan peperiksaan akan keluar .
sangat teruja untuk melihat hasilnya . harap-harap ia cemerlang .

Monday, June 28
Mempamer keputusan peperiksaan
pelajar sem1 dan 2 sahaja

Sebenarnya saya rindu pada kawan-kawan .
Terutama pada kawan-kawan kelas .

Guys , Miss All Of You !
Nak Jumpaaa !

ter-inggeris pulak . hihih :p

Tuesday, June 22, 2010

perbezaan

Assalammualaikum .
Kita bersua sekali lagi . sihat kah anda ?
mudah-mudahan anda didalam keadaan yang tenang .
Sedang saya mendengar lagu dan membelek laman-laman hiburan ,
saya ternampak 1 wajah yang saya kenali .
Bukan apa , sekadar berkongsi pendapat .



Siti Amirah Dayana namanya .
Juara Idola Kecil Musim ke 2 .
apa-apa pun tahniah dari Akak ye dik :)


Nur Erlyssa Najwa nama sidia pula .
Sepupu saya dari Pulau Pinang .

cuba anda lihat ↑↑ perbezaan .
muka mereka seakan-akan bukan ?

jadi renung-renung kan lah .
:)

sebenarnya saya tak tau nak cerita apa .
cuma saya ingin berterima kasih kepada
semua pembaca setia laman saya .
terkejut dan tidak sangka bahawa saya mempunyai
pembaca tetap . TERIMA KASIH

Monday, June 21, 2010

berpuasa :)


Assalammualaikum teman-teman .
Apa khabar ? harap semuanya baik-baik hendaknya :)
terasa aneh bila saya memulakan perbicaraan ini dengan
bahasa yang cukup indah bagi saya .
jarang saya menggunakan bahasa ibunda saya di laman saya ini .
tetapi entahlah . tiba-tiba ingin berbahasa pulak .

harini saya berpuasa bersama Baba dan Ma Ina .
kami hanya bersahur dengan nasi dan Ikan Selar Masak Kicap .
itu sudah membuatkan saya kenyang . terima kasih Ma :)

hari ini cuaca sangat bagus . tidak terlalu panas dan tidak terlalu sejuk .
oh pernahkah saya memberitahu bahawa di tingkap bilik saya ada sarang tebuan ?
oh itu semalam . sekarang tidak ada lagi . telah DIHAPUSKAN oleh baba .
baba sangat berani !

sekarang saya masih dirumah . jam pula sudah menunjukkan pukul 1.19 tengahari .
saya belum mandi lagi :) saya minta izin dulu yer .
semoga kita dapat bersua kembali Wahai Laman :)
Selamat Tinggal .

Terlupa !

Selamat Ulangtahun ke 8 Bulan Sayang ♥

Sunday, June 20, 2010

wedding


Went to Nek Timah's Son Wedding :)
Abg Azrul kawen Nurse . like . the theme are PINK !
the food ? was okey . I like the Ayam Masak Merah . sedap .
desert ? ermm ok . tapi tawar ah . hey .

still wating fr the photo . cepat auhh Pina =.=
bye !

thanks !


thanks FRIENDS !
thanks Pina , Ac , Paly , Anam !
thanks for the suprised . sangat-sangat terharu doe !

Pictures ? soonnnn !

after celebrated , we moved to Superstars .
Ramai ooo orang . hey . balik tido laa .
hihihihi :p
karaoke fr 1 hour . Ac sleep in the room =.=
after 1 hour , we moved to Myvi . Pina's car act :)
send Paly at Syazman's place .
then send me and Anam as well at my apartment .
Anam go to his car . then bye Anam (:

again , thanks FRIENDS .
love you so much ♥♥

Saturday, June 19, 2010

lol


Yuehuuuuuuu!

Going good ppl ? thats great ! me ? haa I dont think that Im looks good for now . why ? PROBLEMS ! always problems ! bosan macam ni . erm . about THE CRAZY and THE GUY . I think I want move from here . move from THE CRAZY and THE GUY . Because of this CRAZY and GUY , my life getting sucks everyday . Always think , think and THINK ! arghhh ! Can you imagine , I can’t sleep , when I hangout + eat + gossip + watching tv , Im always think about that things ! aghh , can I die ? I dont know how to settle the problems ... Its always in my mind !! Somebody need to help me . who ? doc ? caunsellor ? BFF ? haaa! I don’t think they can help . ermm need someone to talk . whos?!

BYE . ADIOS

Wednesday, June 16, 2010

stupid dude !

location : My Room , Putrajaya :)
mood : sedih + confuse


Im not in mood act . haa tkde mood nk post apa-apa act . walaupun ade cite . ermm .

kita baru kenal semalam ke, kak ? setahu Faizah kita dah kenal 9 tahun . tapi akak macam baru kenal dgn Faizah semalam . ermm . padahal akak kenal DIA baru 2 or 3 tahun . tapi , haa ntah lah kak . Faizah tk tau nak cakap cmner . Faizah tak tau sama ada akak tau ke tak yang DIA maki Faizah . haa bukan sekali Faizah kena macam tu . tapi dah banyak kali . paling latest malam tadi . tk tau la akak ada kat sebelah DIA or tak time dia called tu tapi akak sanggup kan dengar dia maki-maki Faizah ? ermm . Faizah tk salahkan akak tapi akak sanggup kan ? Akak , SUMPAH! DEMI ALLAH Faizah tak amek barang akak . SUMPAH kak . selama akak kenal Faizah , pernah ke Faizah tipu akak ? nk buat macamana kan ? semua dah tk percaya kat Faizah . Faizah tk marahh cume terasa sikit tu adalah . ermm :(

kenapa dengan manusia sekarang?
bila tak buat , kita dimaki . bila buat pon kena maki .
so fr me baek buat kan ?
tapi the realiti , Faizah Azmi bukan orang macam tu .
so jyeahh ppl , U can think if U really know me !
tak sangka sangka . aku ni jahat sangat ke ?
muka aku ni muka pencuri ke ?
SUMPAH aku tak amek cas handycam tu .
buat apa lahh nak amek ?
ermm aku tau aku tk mampu beli handycam tu . tapi ..
aku cume nak gune sebentar untuk menyiapkan tugasan final .
tapi telah di salah ertikan :(

SAYA TAK PERNAH AMBIL BARANG AKAK .
SUMPAH !


tapi kalau akak rase betul saya ambil ,
saya minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki .

berharap sangat akak cari betul2 . sebab memang tkde kat umah/bilik ni :(

Sunday, June 13, 2010

Happy Father's Day


HAPPY FATHER'S DAY TO MY LOVELY BABA ,
EN AZMI BIN HAJI LATIF .

Baba just received present from us . Bought Baba Watch from GA BLUE .
Baba seems Happy with the present . auhhh Great !
Thanks Baba for taking care of us :) w`
You such a SUPERDUPPERGREAT BABA .
Love you Ba !

**

just had breakfast at Cafe . ate Nasi Goreng and Ketiaw plus Orange Juice .
so now waiting Busu , Paksu and Pak Teh . their having their breakfast :)
so jyeahh , I've to go . I'll update later yeahh . Nak jalan-jalan ni . hehe .
bye!

Saturday, June 12, 2010

Officially 19 !


Im Officially 19 Years Old today !
Happy !
Celebrate My Birthday At Langkawi :)
Totally Fun And A Bit Bored . A Bit Ahh =__="
And Thanks Friends Fr The Wishes :)
Thanks To Family Fr This Vacation :]
Lastly Thanks To MR ZR Fr The Long-Long-Long Wish !
I Cried You Know . Hahaha .

Yeahh , Currently At Eagle Bay Hotel , Langkawi . Watched WorldCup .
Tired . Need Sleep +___+ Tmr Shopping Again . I Like :)))
Tc . Bye !

Again , Happy Birthday To Me !

Thursday, June 10, 2010

MOOD.


mood : tired + sleepy .

Hola . Baru bangun tido . penat sangat wei . padahal duduk rumah , ngadap lappy jer . hey . ni la jadi bila cuti :) and jyeahh malam tadi pegy READ MALAYSIA at Mines . Pegi tu konon nak jumpa Afiq Hakim Ahmad , but end up dia punya show petang . Faizah Azmi datang 8pm . So memang takde rezeki laa . ermm . rase sedih tu tetap ada lahh . hehe :( oh waiting fr this Saturday . anybody remember that date ?

tired ah . nak sambung tido zZzzZZzz !
tc . bye =__=

F.

Monday, June 7, 2010

away.

Hello .
Im still have 2 subject :)
so yeahh I'll be AWAY till Thursday :)
see you on Thursday yer . bye !


Saturday, June 5, 2010

moshi-moshi


Yo!
haha . poyo pagi-pagi ni . anw Im act waiting fr Cik Zura to fetch me but tk sampai-sampai pon ? Just wondering , dia buat apa ? dah mandi ke dia ? haha . giler la Faizah harini . tingtong xD so jyeah , semalam tolong Ma Ina and Busu meniaga dkt Beranang . best giler . sebab apa yg dijual tu laku :) ade 2 ustazah ni beli baju smpai rm100 . mana tk happy kan :) pastu dpt upah lagi . best! nk tolong lagi . korang pon boleh tolong F dengan cara membeli pakaian muslimah yang F jual dkt blogshopping tu . haa please eh . ade diskaun . dun worry babes :)

so I'll be back soon . will be stay at Maktok's house till tmr . hahah . macam lame . pdahl esk balik . ok bye and TAKE CARE PLEASE !

F

Wednesday, June 2, 2010

2nd entry


yo waddup ppl !
2nd entry fr today ! yey . bosan nok . tu yang post lagi . apa je buat harini ? online my blogshop , then masak , makan , jaga adek , lipat kain , kemas umah dan mcam-macam lagi . penat tu mmglah penat tapi dah tugas . haha . so jyeahh , currently use Ma Ina broadband . wireless macam jamban . terus tkde line pulak . bla.bla.blaaa -___-"

bosan laa macam ni . bila balik Putrajaya , mesti gaduh . takkan lah kena stay kat sane for the whole year ? adoii . hamba Allah ni pernah berkata " kau kongkong sgt " WHAT ! like hell , kau tk tau apa-apa , then judge aku mcm tu . ermm tkpelah . dah biasa kena mcm ni . kadang-kadang penat nk pikir benda-benda ni semua . but life must go on .

now Im asking you , people .
ADAKAH SAYA TERLALU CEMBURU ?
ADAKAH SAYA TERLALU MENGONGKONG ?
ADAKAH SAYA KUAT MERAJUK ?


F .

online shop


hey . just opened my blogshop today ! yey . finally its works .
ppl , why don't you walk in my blogshop ?
it will be fun , perhaps ! so what are you waiting for ?
http://muslimahsboutique.blogspot.com/