Thursday, December 29, 2011

Mood : Sedih + Merindui

Janji by Akim ft Kau Tercipta Untukku by Ungu ft Merindukanmu by D’Masiv

Apa yang dilakukan oleh saya?
Kena marah
Tersentap
Merindui
Menangis
Mendengar lagu fav.

Yes, saya kena marah kerana riak wajah saya. Dan yes, saya tersentap. Saya juga merindui orang penting dalam hidup saya dan akhirnya saya menangis sambil lagu fav Janji by Akim.

Yes, saya ingat lagu tu. Akan saya simpan elok-elok.

Malam ni dipenuhi dengan tangisan sambil layan lagu memori. Walaupun bukan my genre but yar, tiba-tiba teringin nak dengar :’( Terima kasih missIPAD kerana sudi menemani saya. Terima kasih missBB kerana sudi bagi saya tengok memori. Terhutang budi.

Eh, saya rindu ibu saya.

Ibu, I’ve something for you. Kalaulah ibu dapat baca sama-sama dengan kakak, mesti seronok. Nangis pun sama-sama :’)

Bila aku keseorangan
Mengimbau kenangan kita berdua
Sedih atau gembira
Kita tetap bersama.

Hari demi hari
Tahun demi tahun
Aku sentiasa mengingatimu
Kau sentiasa dihatiku

Aku mahu kamu
Yang sentiasa berada disisiku
Walau apa yang terjadi

Tanpa kamu, ku tiada
Tanpa kamu, ku kecewa
Aku rindukan mu, ibu...

Aku sentiasa mengingatimu
Kau sentiasa dihatiku

Yes, kakak rindu ibu sangat-sangat. Moga ibu ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Amin.
Al-Fatihah.

Saturday, December 24, 2011

Teyka's Birthday !



Happy Birthday Atiqah !
Macam biasa, semoga panjang umur dan murah rezeki yar. Kau tak payah cuak sangat dengan report tu. Buat dengan tenang je :) Weh, sayang kau lebih -.-' hahaha. Tiada hadiah sebab aku masih lagi MENGANGGUR dirumah. so kau kena paham ye. hehehe.

Friday, December 23, 2011

Buah-buahan.






Ini aktiviti semalam. 1 hari dekat rumah opah.
Ada lagi gambar but its PRIVATE. eehhehe.
enjoy.

Icity







Orang lain dah pegi 2 3 kali but yes, ini kali pertama for me. hahaha.
tak boleh blah -.-'
more pictures in fb yar :)

Sunday, December 18, 2011

akhirnya.

Cuma mau bilang,
Saya sudah makan 2 biji durian SEMALAM !
repeat 2 BIJI !

kbye

Friday, December 16, 2011

Bye Banting.

Selamat Pagi Semuanya :)
Beberapa minit je lagi Faizahazmi akan keluar dari Banting ni. Yes, banyak kenangan oii. Barang semua da siap packing. Alyn siap cakap "amboii banyak nye barang kfe!" Biasalah dek, hidup merantau memang macam ni. Bukan macam awak, rumah dekat -.-' Macam sedih je nak tinggalkan rumah ni. Yelah banyak kenangan. Gambar dengan wargarumah pun takde. Konon Alyn nak amik semalam tapi dia cakap "knora takde pulak?" okay dek, we'll make sure kiteorg datang lagi by next week, eh no promise laa :)

Ahad ni ada photoshoot kahwin, so I'll be the photographer :) Alhamdulillah, rezeki. hehe. #bajet

So gonna off. Nanti bila-bila free, Faizahazmi update lagi okay. Kepada kawan-kawan yang dah nak berangkat masuk Poly, korang GOOD LUCK tau. Konvo JANGAN LUPA DATANG pulak yer. Nanti boleh meet-meet lagi :)

Eh Bye Banting. and HELLO Kajang 0_0'

Take care. Bye
XOXO ♥

Thursday, December 15, 2011

Handphone UNACTIVE.

#malasnakcharge

Duriann ohh Duriann !

Im craving Duriann :)
Dekat kawasan umah sewa di Banting ni ada jual,
dekat kawasan rumah dekat Kajang pun ada jual. uishh terliuq!

Nak beli, takde sape pulak yg nak teman makan nanti.
budak-budak dalam rumah sewa ni SEMUA tak makan duriann -.-'
korang RUGI tau!

--Skip pasal duriann kejap--

Kepada collegemates.
Gonna miss all memories in HERE.
Harap kita dapat jumpa masa grad nanti. Make sure korang datang tau :)
Then chill macam dekat beach haritu. Rindu -.-

Oh yar, kepada rakan-rakan GB saya,
ingatlah Faizahazmi yang MACHO ni. HAHA.

Kepada warga rumah pulak.
Faizahazmi sayang korang ♥
Keep In Touch tau.

Take care. Bye.
XOXO ♥

Wednesday, December 14, 2011

Aqilah's Birthday


Happy 20th Birthday Rabiatul Aqilah !
Semoga dimurah rezeki, bahagia disamping keluarga dan diberkati olehNYA. #ayatsepanjangzaman
Jangan nangis lagi tau. Kalau rindu fe, jerit je nama Faizahazmi 3x!
Insyaallah fe akan DENGAR jeritan Qila tu :) hahaha.
Rindu gelabah Qila :( I'll love you lil sis. Ingat janji kita dalam bus tau. #PD

Happy.


Semoga hidup saya kembali normal.
#mencarikerja

Wednesday, December 7, 2011

Adik















Gelagat Adik Ketika Bosan -.-''
**Gambar tidak mengikut susunan.

Tuesday, December 6, 2011

History.

Pictures masih tiada di laptop. So once si Sabrina da upload, terus letak kat sini pulak :)
Memandangkan sudah tamat belajar di Banting ni. Nak cerita pengalaman lah selama 2 1/2 tahun ni kat sini.
Act macam-macam benda jadi kt sini. Rasanya seimbang kot pahit manis :) hehehe.
Tapi dalam banyak-banyak sem, sem4 ni la yang TERBAIK. Mungkin sebab banyak aktiviti luar kolej. So lagi rapat lah dengan kawan-kawan ^_^

Kalau dengan Animasi, antaranya join event Inoreka 2011 dekat Selayang. Time tu memang have fun gila! Well video Faizahazmi adalah antara wakil untuk Kolej Komuniti Kuala Langat :) siap dapat tawaran buat VO untuk Finas lagi. Alhamdulillah walaupun tak menang tapi bila dapat masuk pusingan akhir tu, rasa HAPPY la kan?

Lepas tu banyak join seminar kursus-kursus dekat kolej. Yang terakhir Jumaat, Sabtu dan Ahad lepas. Kursus ESQ Leadership dekat Glory Beach Resort, PD. Well for me, event yang terakhir ni patut DIWAJIBkan HADIR kepada semua pelajar SEM4. Baru rasa gempak sikit tapi apakan daya, yang pegi separuh je. Walau separuh, rasanya semua had FUN during seminar tu. And yes my fav part dalam event ni adalah part yang terakhir iaitu part nangis :') Semua sayu je. Tak kira lelaki atau perempuan, pelajar mahupun lecturers, semua menangis. Memang sedih, semalam terus dorang buat group dekat FB. Rata-rata mengatakan sedih untuk tinggalkan zaman kolej. Biasalah tu, da 2 tahun bersama, end up kena berpisah jugak :)

Harap kita kawan sampai bila-bila.
Take Care. Bye.

Monday, December 5, 2011

Arrived

Alhamdulillah had a great time :)
Gonna miss all of you.
Later will upload the pictures. #waiting
Bye.

Friday, December 2, 2011

Sampai.


Alhamdulillah akhirnya selamat sampai.
Selepas penuhkan perut dengan mihun goreng dengan cekodok,
terus pegi kedai beli barang yang rasa macam PENTING :)

Saya berada DISINI :)
bersama Aqilah.

Leadership.

AWAY.
ty.

Thursday, December 1, 2011

Hello December

Hello December !

Tamat belajar :)
Official PENGANGGUR TERHORMAT.
ty.