Saturday, December 29, 2012

Part 2 : Nikah & Sanding

Assalamualaikum.
Kembali kita ke part 2, iaitu majlis nikah dan bersanding di pihak perempuan. Agak-agak, korang macam terlepas tengok barang-barang hantaran yang vogue the vass tu, boleh click PART 1 ni. 

Macam-macam gelagat masa nak nikah ni. Boleh nampaklah muka AbgGg yang neves tapi buat-buat cool. Hahahah! 

Gambar ni semua ikut turutan tapi tak berapa nak sure lah sebenarnya. Sebab penat nak betulkan mana yang dulu, mana yang kemudian. Ha ni baru gambar-gambar nikah, belum gambar sanding belah perempuan lagi (kejap belah,kejap pihak.ghasak!) 

Gambar sanding lagi teratur rasanya. Hahah. So enjoy !



Rehearsal nikah dulu kata :p

Ekspresi muka tu sangat penting ye :)



 Sarung cincin





 Jamuan minum petang yang SuperB dan terbaik. 

 Hantaran dua belah pihak ♥

 Me this. Family photo!

 Pengantin bersama kedua-dua ibu bapa masing-masing

 Yang berselendang tu je yang masih SINGLE. rasanyalah.

Pelamin yang simple dan CANTIK !



Selesai sudah majlis nikah.
Selamat Datang Kak Ana :]

Wednesday, December 26, 2012

Part 1 : Hantaran

Assalamualaikum.

Memandangkan gambar banyak sangat (saja taknak guna perkataan gila) , so me decided untuk post hantaran dulu. Ini adalah sebahagian dari pihak lelaki kepada pihak perempuan. Nampak tak banyak sebab saja taknak post semua. HAHHAA!

 Halwa yang ditempah khas dari Banting.

 Sireh junjung ni buat tak sampai 1 jam.


 Suka jam Fossil ni. Cantik sangat dan berat ! hewhewhwe


 Basically hantaran sama je, maksudnya semua orang ada telekung sireh junjung and stuff. Tapi rasanya belum pernah ku lihat ada baju renang dijadikan sebagai barang hantaran. Sangat cool !

Nantikan post berikut.
Nikah & Belah Perempuan.

Bye.

Monday, December 24, 2012

Wednesday, December 19, 2012

Review: Istanbul Aku Datang

Saya tag ni tadi dekat mereka di Twiiter

Filem #IstanbulAkuDatang bagi saya adalah filem terbaik untuk tahun 2012. Yes, baru dapat tengok semalam dan saya sangat suprise serta tabik kepada pelakon2 utamanya ,@ dan  . Watak  dan sorang lagi housemate mereka juga adalah menarik. Part beli #MeggieAsamLaksa paling kelakar. and yes, saya menangis! Thanks to team #IstanbulAkuDatang sebab berjaya buat saya nangis dan gembira malam tadi :)


ya, malam tadi baru berkesempatan untuk tengok filem ni and guess what, air mata meleleh disaat lagu Patah Seribu. HAHHA! So maksudnya aku memang menghayati perasaan Dian bila dia kena tipu hidup-hidup dengan Azad yang blur tu -___-'

Oh kawan si Ejoy dan Azad tu best ! Sebelum buat apa-apa akan berpantun dulu. Ewaahh :p Sangat melayu :) Hahaha part yang komen blog tu sangat menarik. Ada few suara yang sangal familiar macam Fazura, Rafidah 3R, yang lain tak bape nak cam sangat. hewehewheww

Cuma tulah, tak berapa nak suka part Azad. Nampak baik tapi sebaliknya. Tuduh si Dian macam Dian tu pelacur tapi hakikatnya dia sendiri yang curang pada Dian. Macam pape je si Azad ni.


And yes, my fav, Beto Kusyairi !! OMG OMG OMG ! He looked like a man who is very gentle and the way he plays the same as in the tele Aku Dia & Tong Sampah :) Dia cuba ambil hati Dian dan cuba faham perasaan Dia lepas Dian kena tipu. Kesian Dian dan ohGod, baiknya Harris!

Kesimpulannya filem ini memang filem terbaik 2012. Filem romantik yang super dupper classy dengan berlatar belakangkan Istanbul yang cantik!

What is the name of the mosque in this story eh?

Overall : 4.5/5 

XOXO.


: Banyak sangat review pasal filem ni dalam blog. Suka sangat filem ni :) Maaf ya.
: Gambar credit : Metrowelth

Tuesday, December 11, 2012

Fahrin Ahmad

Assalamualaikum.

Tak tahulah apa yang sebenarnya tengah fikir. Memang lately banyak berfikir. Fikir tu, fikir ni. Haishh macam-macam *sigh*  hati jiwa masih kental lagi. Hahaha jangan risau. Biasalah jiwa masih muda. *aku dah mula rasa aku merepek*

Aku dulu minat gitu-gitu je dengan mamat sorang ni. Minat dia sebagai pelakon yang berjaya buat hati aku yang macho ni cair lah. Walaweii macho la sangat en? HAHHA *sila muntah* Sebenarnya dah lama aku nak share dengan uolls tapi disebabkan kekangan masa yang sangat HEBAT mengalahkan PM, itulah sebabnya tak dapat nak share cerita ni. Maaf ya. 

During Raya haji haritu, TV3 ada pasang telemovie Cinta Halal , kan? So sejak tengok Cinta Halal , hatiku sudah terpaut dengan sidia. ehcehhh :D *Muntah je,aku okay* So lepas habis telemovie tu, terus tweet dengan dia, tapi hampa tak reply *nangis* 

Nak jumpa Beto Kusyairi, tak tau lah bila kan *emo lebih* 

so yes, Ahad lepas dapat jumpa beliau. Yes, Fahrin Ahmad uolls! Bukan Fahrin je, ada Aiman dengan Tasha Shilla jugak. 1st impression jumpa mereka, Tasha Shilla sangat baik dan sangat menghormati orang. Good TS! Aiman? ermm okay jugak plus tinggi sangat! And yes, si Fahrin sangat hot! hewhewheww. 

Ini yang terjadi di Twitter sehari selepas Fahrin ke Abu Dhabi.


Akhirnya dia reply my tweet kan? Hahaha. Keterujaan melampau sangat sampai FarahSidek perasan. HAHAHA!

Take care guys! Jumpa balik sebulan dari sekarang :)

Gambar akan diupdate soon. Adioss

Friday, December 7, 2012

Malaysia.

Saya tidak akan posting apa-apa buat sementera. 
Once semua dah selesai, saya akan kembali.

jangan merindui saya. ehcehhh :p


Bye Malaysia.

Wednesday, December 5, 2012

Kau KEJAM!


Assalamulaikum.

Pagi-pagi ni bukan saja diserang oleh kesejukan terlampau office malah telah diserang kejutan seperti gambar diatas! Blog seperti BeautifulNara, CikEpal, MariaElena, HanisZalikha dan sebagainya semua tak boleh bukak. Kalau bukak, jadi macam gambar atas. Hanya blog FatinSuhana je boleh baca. Tak tau la mengapa?

Okay blog sendiri pun kena macam dekat gambar atas tu. Memang terasa kekecewaanya disini. Sangat terpancar (matahari memang terus hala ke muka aku.fine) *sigh*

Kenapa jadi macam ni eh? Ada sesape nak tolong jelaskan tak? *sigh*

Saya perlukan kerja part time. Sekian.

Bye. 

UPDATE.
Kalau bukak di Google Chrome, akan jadi begitu. Maka dengan itu, sila bukak di Mozilla FireFox. Terima kasih. 

 Email dari NuffnangX.