Monday, June 29, 2015

Mengantuk.

Assalamualaikum.

 

My current situation now. Yes NOW!

Mengantuk gila tak tau pasal apa. Nak kata tidur lewat, tak pun. Mungkin sebab aku takda kerja. Sejak bulan puasa ni, aku kurang ada kerja. Tu pasal weekend aku dekat rumah. Kalau aku ada kat office pun, maknanya ada kerja hari Jumaat yang aku tak sempat nak siapkan disebabkan hal-hal tertentu.

 Aku dah habis godek youtube / news / segala maknenek websites yang aku dah bookmarked kat pc ni tapi satu pun tak dapat hilangkan kebosanan aku yang teruk ni. Hahaha padahal hari-hari bosan sebab kerja kurang.

Pagi tadi ada kemalangan berlaku dekat belakang office aku. Tapi bukan office aku lah. Kilang ais belakang office aku punya hal. Mesin ais dia rasanya yang exploded. Mungkin 'bekerja' non stop kan, so apa lagi .. Bau dia, boleh buat orang sesak nafas aku rasa. Bau macam cream wella lah kalau ikut bau hidung aku. Ada staff kat production kata bau macam hancing. So tak kisahlah mana-mana yang penting semua selamat lepas bomba datang. 

Sorry, tadi betulkan artwork SK kejap. Meh sambung balik membebel.

Jadi, apa lagi nak diborakkan? 

Aku tgh tunggu WGM ep 277 release ni. Tapi tak jugak direlease nye tu. Esok lah tu. Takpun petang-petang karang. 

Aku dah start mengantuk balik. Hmm apalah juadah berbuka harini eh? Lama tak makan sup ayam. Hehhe hi ma! ^__^

Monday, June 22, 2015

#HappyYonghwaDay #622OneYongDay



Hey it's Jung Yonghwa Birthday !!

So, Happy 26th Birthday, Superstar !!


Thursday, June 18, 2015

Raya Giveaway by Sally Samsaiman

Assalamualaikum.

Kak Sally!
Baru hari pertama puasa dah buat giveaway ke? Saja tau nak bagi weolls semangat bulan ni. Hahhaa! 

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2015/06/raya-giveaway-by-sally-samsaiman.html


Syarat-syaratnya:

1. Buat Entry Giveaway bertajuk "Raya Giveaway by Sally Samsaiman" 
2. Letakkan banner giveaway dan link kan ke entry ini.
3. Follow Blog

4. Follow Instagram 

5. Like Fanpage

6. Publish entry dan tinggalkan link entry di dalam kotak komen.
Mudah je kan...?

Antara hadiah-hadiahnya:

Duit Raya RM 20 - 7x Pemenang
Kad Raya Doodle (Handmade) -  5x Pemenang
Kad Raya Sally - 15x Pemenang

 (Hadiah akan di'update' selalu jika ada penambahan)

Mula : 19 Jun 2015 | Tamat : 3 Julai 2015 (11.59pm)

Terima kasih & Salam Ramadhan Al-mubarak kepada semua!

p/s : Kalau ada antara korang yg takde IG @ Facebook ke, masih boleh join...tapi kalau takde blog tak boleh la ye..hihihi

Friday, June 12, 2015

Thursday, June 11, 2015

Getting older T_T


HAHAHAHHAHAHA!

Weh bosan aku dah tahap kritikal ni.

Currently my mood.



Since ada satu je artwork harini, maka kena buat pelan-pelan sampai pukul 6.30pm . Ni pun dah lengah-lengahkan sebab dah 90% siap tapi tak finalize lagi sebab WEH AWAL LAGI KOT AND AKU BOSAN TAKDA BENDA NAK BUAT ! maka dengan itu, disinilah aku. Hahhahaha!

Okaylah, aku nak turun bawah. Nak cari benda yang aku boleh buat. Kalau takda, aku tak tau nak react macamana lagi lah. Dah lah kat atas ni sejuk gila. Tapi semua rilek je? Hmm..


Wawa! Taknak update blog ke? I is bosan you know. Tak tau nak buat apa.

Oh kbai.

STREPSILS , THE RIGHT NOTE -TOP 5-

** ANNOUNCEMENT **

Hi korang! Nak tanya, haritu korang ada vote bespreng iolls tak? Kalau ada, thank you so double much sebab sudi vote for her. You know, dia memang suka benda-benda macam ni tapi dia taknak masuk any reality program due of her personal matters. So dengan cara macam ni jelah, aku dapat tolong dia. At least!

Meh sini aku bagi korang dengar lagu yang dia pilih untuk masuk contest ni.



And and Pina dapat top 5!! Wohoooo~~ Congratulations Pina!! Congratulations everyone sebab sudi vote Pina ! Gilaaa dah aku. Hahahah. 


Anw guys, apa yang aku tau, final round will be held at Berjaya Times Square this Sunday! So do come and support her, please! 

Wednesday, June 10, 2015

Puasa last minute!

Assalamualaikum.

Hi korang! 

Aku masuk office awal gilaaa harini. Orang dekat production pun belum start kerja lagi, aku dah sampai. Haa acaner tu? Aku sampai lebih kurang dalam pukul 7.55am macam tu. Mungkin sebab aku takda singgah mana-mana kot? Yelah, selalu aku singgah beli sarapan lah bagai kan. Harini yilek!

Aku puasa ni. Gilaa betul ganti puasa saat-saat kritikal macam ni. Nak buat macamana, asal aku dah niat nak puasa, mesti terbabas nak sahur lah, takda benda nak makan untuk sahur lah semua. TAPI ! Harini, walaupun takda benda nak makan, atas 'nasihat' achik yang suruh aku sahur kurma je, aku gagahlah bangun.

Rumah aku memang ada stock kurma tau. Tak kisahlah brand apa pun sebab baba suka makan. Pastu pagi ni aku nak sahur, aku dah confident ada kurma dalam peti ais. Sekali tengok, jangan kata kan kurma, kotak pun dah takda dalam peti ais! Aku terus mati kutu depan peti ais tu. 
apa aku nak makan ni? pisang? air kosong?
Itulah aku monolog takkala jam menunjukkan dah pukul 5.35am. Sahur last minute jugak, aku cari-cari, ada terjumpa kurma betul-betul ada 3 biji je. Kurma yang cikyah bagi masa dia buat umrah baru-baru ni. Alhamdulillah rezeki. Aku makan sambil berpicnic depan peti ais dengan pintu peti ais tu aku biarkan terbuka. Hahaha. Oh dengan suku pisang dan dua teguk air sejuk. Jadilah ...

Itulah dia kisah aku dengan sahur aku harini. Hahaha.

Mudah-mudahan Allah setuju aku nak puasa harini. Insyaallah.

Monday, June 8, 2015

Segmen: ALL ABOUT THE SONGS by BAJUWARNACOKLAT

Assalamualaikum.

Baca blog Kak Sally and tengok ada segmen lagu ni, marilah kita buat sementara kerja takda ni. Heh!

http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/05/segmen-all-about-songs-by.html

Syaratnya haaa...

Sila jawab soalan-soalan ini dengan sabar yeee. Hehee. Kalau rajin bolehlah ceritakan sikit pasal memori tuuu semua. Nyatakan tajuk lagu dan kenapa.

1. Lagu yang membuatkan uollss teringat masa zaman-zaman sekolah duluuu. Yang ada memori bila mana uollss dengar jee mesti ada teringat kawan-kawan masa sekolah tu dan semua benda nakal benda baik yang uollss buat masa tu. Kalau uollss tengah sekolah skrg ni, apa lagu yang paling uollss akan kenang bila dah tamat persekolahan nanti?
Hmm lagu apa eh? Mungkin lagu Ayu Oiam, Hanya DiMercu. Sebab setiap kali lepak kat tasik, suka bagi Pina dengar lagu ni. Hhahaha. Oh ada lagi satu yang bebudak batch nyanyi masa Hari Guru (kalau tak silap) tapi lupa!

2. Lagu yang bila uollss dengar mesti teringat masa patah hati duluuu. Dan betapa suweyyynyaa pada ketika itu. Kalau tak pernah patah hati, sakit hati. Hahaaa. Pernah tak? Mana tahu kecewa sbb Mak taknak belikan jajan ke. .
Lagu Janji - Akim & This I Promise You - Nsyn. Ada lagi satu lagu tapi macam biasa, aku ni pelupa tahap kritikal so tak ingat, yang pasti lagu Indon which is aku tak minat sangatlah kan..

3. Lagu yang boleh buat uollss bangkit dan move on! 
Ada banyak! Tapi sekarang aku suka dengar lagu Star, You - Jung Yonghwa
Even after a long time passes
Only you stay by my side
You’re my love
I love you

Honestly, I’m scared too
In case you leave me, in case I lose you
Without you, I’m not here either
You’re the reason I’m here right now

My heart couldn’t shine on its own
But you silently held out your hand
Your small hands touched me

4. Lagu yang buat uollss teringat kat mak/ayah kalau dengar ni. Boleh meleleh-leleh air mata lagi-lagi kalau duduk asrama tu. 
Salam Terakhir - Sudirman.

5. Lagu yang mengisahkan pasal kehidupan uollss sekarang, apa yg uollss rasa dan alami. 
This Is Me - Demi Lovato . Ye ye lagu lama lagu bebudak tapi aku rasa aku macam dia (dalam tele tu lah)
6. Lagu yang uollss nak sangat nyanyi kat someone. Macam laki sendiri ke, kawan baik ke or sesapa lah. Crush pon bisaa dong. Hahaha
Dari aku tau lagu ni, aku pernah cakap dekat KakFain 'bestnya kalau ada lelaki nyanyikan lagu ni untuk Faizah!'  Lelaki Ini - Anuar Zain 

7. Lagu yang kau nak nyanyi kat aku. Hehewww. Ada tak? Mohon ada lah mana tahu ada sesapa nak nyanyikan lagu What Makes You Beautiful by One D ke kat gue. Nombor tujuh ni kalau takde takpe. Nak jawab lagi bagusss. Hehe. Jangan nyanyi lagu Lelaki by Yuna dahlah. Gue bukan lelaki tak guna
Hahhaha! Ada banyak but please dengar lagu Shake That Brass - Amber ! 
All the worries of tonight, do it tomorrow, the day after tomorrow
Empty your head, so you can’t think of anything
Put your hands up, jump up and down
Everyone go crazy, get it started
COME AND SHAKE THAT BRASS- YEAH


Wednesday, June 3, 2015

Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com

giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom
Syarat²

1. Buat Entry Giveaway bertajuk "Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com"
2. Letakkan banner giveaway dan link kan ke entry ini. * Drag gambar banner ni terus masuk compose entry ye kalau susah nak ambil banner ni.
3. Follow Blog
4. Follow Instagram
5. Like Fanpage
6. Share Promo Sales
Akan diupdate kemudian * Mohon check semula nanti ye.
7. Masukkan link blog www.azhafizah.com di dalam bloglist untuk mengetahui update Giveaway nanti.

8. Publish entry dan tinggalkan link entry di dalam kotak komen.

Tempoh Giveaway berlansung selama 3 Minggu 3 hari
2 June 2015 (12:00am)- 26 June 2015 (11:59pm) 

13 Pemenang di cari....Jangan lupa join tau! klik je banner! :)